DRAMA TV REVIEW | IMPOSTERS SEASON 1

9:57 AM

Semalam aku rakam series Imposters i channel DIVA. Aku tengok iklan mantop.So,aku rakam. Ternayata cerita dia best. Bagi penggemar drama-drama english mesti teruja tengok series terbaru yang fresh from U.S tau.

Drama ni kisah pasal sorang pompuan ni aku lupa nama dia sebab banyak sangat nama, tapi rasanya Maddie kot nama sebenar dia. Dia ni pandai main tukar-tukar identiti untuk curi hati lelaki kaya dan kahwin dan curi sekali duit-duit serta segala kekayaan lelaki malang yang menjadi mangsa pompuan ni. Pompuan ni memang licik la. Tapi dia ada lagi dua orang member yang turut mengukuhkan lagi lakonan pompuan tadi.

Pompuan ni memang cantik la,pakej,pandai bergaya, sweet talker, nampak educated, dan penuh pesona la dalam cite ni. Sebab tu dia senang je nak pikat hati mana-mana lelaki kaya a.k.a mangsa.

Image result for imposters tv show
Ni Watak-watak dia untuk episod 1 je tau. Episod 2, 3 tak tau la banyak mana watak dia.

Lepas habis satu mangsa dia dah ambil duit,then dia lari dan tukar identiti lain dan ready untuk cari mangsa baru. Tapi dengan gaya lakonan yang professional la. Dorang ni bukan bergerah sendiri. Dorang ni dapat satu arahan dari seseorang yang dipanggil 'Doktor' untuk jalankan tugas dorang.

Selepas beberapa mangsa yang pompuan di dah perdaya, dia ingat dia hebat la. Tapi bekas-bekas suami dia bukan bodoh. Bekas-bekas suami diaturut siasat siapa pompuan ni. Cari dan selidik la. Sanggup gadai jam mahal sebab nak cari pompuan jahat ni. Dorang kan dah tak ada duit,so kena la gadaikan jam mahal. Gaya hidup pun dah tak semewah dulu.

Bagi aku, dramani memang best. Dan episod pertama pun dah menarik jalan cerita dia, mungkin untuk episod seterusnya lebih menarik dan aku memang teruja nak tengok sambungannya. Jalan cerita dia tak lembab. Ok,dan penuh curiousity bagi sesiapa yang tengok. Bagi aku, sesiapa yang suka english series macam cerita FBI tu,macam Criminal Minds ke, CSI ke, Hannibal ke..Supernatural ke, Elok la korang tengok drama ni sekali. Memang highly recommended.

So,sama-sama kita nantikan episod-episod seterusnya di Channel DIVA,Hari Rabu jam 10pm (Malaysia)

You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images