TENANG LAUT

11:29 PM

Aku ni kadang kadang kalau bosan nak je keluar gi jalan jalan. Alah, bukan nye keluar membeli, keluar jalan jalan. Asal dapat tengok dunia luar cukup la. Ye la dah terperap kt rumah, kadang kadang rasa macam duduk zaman batu gak wei sebab tak tau perkembangan luar. Radio pun dah lama tak dengar. Apa lagu baru pun aku tak tau.

Tapi aku tak de la kisah sangat kalau tak dapat keluar. Cuma kalau dapat keluar memang heaven la jugak. Tapi bila tak dapat keluar, aku lepak je depan rumah. Hirup udara luar. Ada jugak yang suruh aku lepak ngan jejiran tetangga. Tapi takkan nak lepak hari hari. Kacau orang je. Sesekali tak pe la. Lagipun aku bukanjenis lepak lepak sangat hehe.. Jalan jalan ye hikss

Kalau nak lepak aku prefer ke tempat tempat damai macam laut. Duduk sejam dua pun tak apa. Duduk senyap je. Tengok keindahan alam. Jadila. Sorang sorang pun takpe. Asal dapat ketenangan. Lagipun berpahala juga dapat tengok ciptaan Allah ni. Inysaallah.

Tapi kalau dah rumah kau jauh dari laut, usah le pakse nak gi laut. Cari la tempat damai korang. Taman ke, shopping mall ke.. Aku pun kadang kadang suke je lepak shopping mall. Tak beli barang pun. Beli jajan or eskrim lepak kat kerusi sambil tengok orang lalu lalang pun dah ok. Pastu balik.

Aku caye korang pun sama kan..
Sometimes people need their own space. And be lonely. That's it.

You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images